Fysiotherapie wordt meestal niet vergoed vanuit je basisverzekering. Heb je geen zin om een (dure) aanvullende verzekering af te sluiten, dan is ixorg fysio hét voordelige alternatief. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Want wat als je geblesseerd raakt? Of een (sport-)ongeval krijgt waardoor je langdurig fysiotherapie nodig hebt om te revalideren?
Vrijwel iedereen is weleens naar de fysio geweest. Meestal blijft dat beperkt tot een of enkele behandelingen. De keus is natuurlijk aan jezelf, maar je kunt je aanvullend verzekeren voor onverwachte bezoekjes aan je fysiotherapeut. De kans is dan echter groot dat je meer aan premie betaalt, dan dat je uiteindelijk aan zorgkosten claimt. Toch kiezen veel mensen ervoor om fysiotherapie te verzekeren. Kies je ervoor om dat niet te doen, dan zijn de sessies bij je fysio voor eigen rekening.
Maar heb je echt wel een aanvullende verzekering nodig? En hoe kun je (te) hoge fysiokosten voorkomen?
spaar zelf voor je fysio
Een goed alternatief is om zelf wat geld opzij te zetten voor toekomstige fysiotherapiebehandelingen. Moet je onverhoopt toch naar de fysio, dan betaal je de rekening uit eigen zak. De keerzijde daarvan is, dat als er écht iets gebeurt – zoals een verkeersongeval of sportincident – waardoor je een fysiotherapeut nodig hebt om te revalideren, je dan voor onverwacht hoge kosten komt te staan.
voorkom hoge kosten met een ongevallenverzekering
Met ixorg fysio heb je dat risico op onverwacht hoge fysiokosten afgedekt. Hoe werkt ixorg fysio precies?
- Je bent verzekerd voor fysio bij ernstige blessures en voor fysio na een ongeval
- Waarmee je direct wereldwijd gedekt bent voor als er écht iets gebeurt
- En onverwacht hoge kosten voor fysiotherapie voorkomt
voorkom blessures
Ook hier geldt: voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Voorkom blessures door verantwoordelijk te sporten/bewegen. Bouw langzaam op, zorg voor een degelijke warming-up, een goede uitrusting/bescherming, een juiste lichaamshouding én… doe waar nodig spierversterkende oefeningen om je gewrichten te ondersteunen.
Meer tips, speciaal gericht op jouw sport: blessures voorkomen.
Heb je wel een blessure opgelopen? Pas de RICE-methode toe: Rust, IJs, Compressie en Elevatie.
wat te doen bij een blessure
Wat is de RICE-methode precies?
- Rust – stop onmiddellijk met sporten, bescherm het geblesseerde lichaamsdeel en geef het rust om te herstellen
- IJs – koel de blessure direct, 15 minuten per keer. Gebruik een theedoek met ijsblokjes of een coldpack gewikkeld in een handdoek. Herhaal met tussenpozen van minimaal 20 min. naar wens of zoals geadviseerd.
- Compressie – met een drukverband kun je de blessure ondersteunen. Op YouTube staan handige filmpjes mocht professionele zorg niet direct voorhanden zijn.
- Elevatie – houd het geblesseerde lichaamsdeel zoveel mogelijk omhoog. Door de verminderde bloedtoevoer trekt de zwelling sneller weg.
Heb je na een paar dagen nog steeds last? Breng voor de zekerheid een bezoek aan je huisarts.
Een aanvullende zorgverzekering of ixorg?
Sport je regelmatig? Ben je gezond? Dan is ixorg een voordelig alternatief. Je betaalt zelf voor de fysiotherapeutische zorg die je afneemt én bent wereldwijd verzekerd voor (langdurige) fysiotherapeutische hulp na een ongeval (tot 20 behandelingen/€ 750 per jaar).
Heb je vaak last van je rug, blessures of pijn? Of heb je een chronische aandoening? Dan is een aanvullende zorgverzekering wellicht beter voor je. Bereken de te verwachten zorgkosten, kies het pakket dat bij je past, bekijk de voorwaarden & vergoedingen en… zet het af tegen de premie die je per jaar betaalt. Betaal je meer premie? Dan is (zelf) sparen in combinatie met ixorg een beter alternatief.
Check met de handige rekentool binnen enkele minuten of ixorg bij je past.